در این آزمایشگاه با هدف کمک به بیماران تمامی آزمایشها و خدمات مورد نیاز آنان جهت تشخیص و درمان به موقع و ارتقای سطح کیفیت زندگی ایشان در حد امکان شکل گرفته است.
در این واحد آزمایشهای روتین، تخصصی و فوق تخصصی و با بخشهای نمونه گیری ،خون شناسی، بیوشیمی، هورمون شناسی، تجزیه مایعات بدن و آنالیز ادرار، انگل شناسی، میکروب شناسی، بانک خون و…. آماده پذیرش مراجعین محترم می باشد.
بخش بیوشیمی
یکی از بخش های اصلی آزمایشگاه تشخیص پزشکی بخش بیوشیمی است که شامل سه قسمت بیوشیمی خون، بیوشیمی ادرار و بیوشیمی مایعات بدن می باشد. در این بخش آزمایشهای متعددی بر روی نمونه های سرم ، پلاسما، ادرار و مایعات مختلف بدن انجام می شود. نوع آزمایش درخواستی تعیین کننده نمونه مورد استفاده در آزمایش است.
بخش میکروب شناسی
این بخش از آزمایشگاه دارای اهمیت بالایی است در این بخش نمونههای خون ، ادرار ، مایعات مختلف بدن و … مورد بررسی میکروسکوپی و کشت واقع شده و تستهای دقیق آنتی بیوگرام صورت میگیرد و نتایج آنتی بیوگرام توسط سیستم آنتی بیوگراف محاسبه و گزارش میشود.
بخش هورمون شناسی
هورمون ماده ای شیمیایی است که در غدد درون ریز ساخته شده و به داخل جریان خون میریزد. این ماده روی سلول های هدف گیرنده دارد و با نشستن روی آن اعمال سلول را تغییر میدهد. مقدار هورمون ها توسط ارتباطات پیچیده اعضای دستگاه درون ریز با هم و با دستگاه عصبی تنظیم میشود. سیستم غدد درون ریز شامل غدد مختلفی در بدن است. این غدد ترشحات خود را به جریان خون میریزند. در واقع هورمونهای ترشح شده از غدد درون ریز نقش پیام رسان شیمیایی را در بدن بازی میکنند و بسیاری از تواناییهای بدن به این واسطه ممکن میشود
در این بخش آزمایشات تیروئیدی ، ذخیره آهن، سنجش سطح ویتامین Dو سایر موارد انجام میگردد.
بخش هماتولوژی و انعقاد
انجام کلیه آزمایشات مربوط به سلولهای خونی شامل شمارش سلول ها و پلاکتها، تست های تخصصی خونشناسی و همچنین تستهای روتین و تخصصی سیستم انعقاد خون، اندازه گیری فاکتورهای انعقادی با استفاده از تجهیزات مدرن و در کوتاهترین زمان ممکن انجام میگردد.
بخش سرولوژی
سرولوژی مطالعه علمی سرم و سایر مایعات بدن است. در عمل سرولوژی معمولا به تشخیص آنتی بادیهایی که در سرم وجود دارند و به طور معمول در پاسخ به عفونت تشکیل میشوند اشاره میکند.
از تستهای سرولوژیکی می توان برای شناسایی عفونتهای حاد و یا مزمن استفاده کرد.
بخش انگل شناسی
انگلشناسی علمی است که به مطالعه شکل خارجی و داخلی و سیر تکامل و طرز سرایت انگل به انسان و حیوان میپردازد. انگل یا پارازیت، به موجودی گفته میشود که بطور موقت و یا دائم در سطح خارجی یا داخل بدن موجود زنده دیگری زندگی کرده و از این زندگی فایده میبرد.
آزمایشهای مربوط به بخش انگلشناسی توسط کارشناس مسئول این واحد از ساعات ابتدایی شروع به کار آزمایشگاه انجام میشود.
نمونههای این واحد به دو دسته تقسیم میشود:
۱ – نمونههای کشت که بلافاصله تفکیک و تحویل بخش میکروبشناسی داده میشود تا بلافاصله کشت انجام شود.
۲ – نمونههای واحد انگلشناسی که به روشهای متداول و مورد تایید استانداردهای آزمایشگاهی انجام میگردد.
در این واحد همچون سایر بخشها نمونههای اورژانسی در اولویت هستند. در تشخیص اوژانسی بودن نمونه علاوه بر درخواست بیمار یا پزشک، پرسنل بخش موظف به در اولویت قرار دادن نمونههایی با شرایط تعریف شدهی یک نمونهی اورژانسی هستند (از جمله نمونههای اسهالی، موکوسی، خونی و...(
بخش آنالیز ادرار
در بخش تجزیه ادرار آزمایشگاه تمام پارامترهای بیوشیمیایی از جمله: قند، پروتئین، بیلی روبین، اوروبیلینوژن و … مورد تجزیه قرار میگیرند. به علاوه در این بخش میتوان ادرار را از نظر برخی موارد که به صورت معمول در ادرار وجود ندارند و در اثر برخی از بیماری ها سیتماتیک و نقص های ایمنی مادرزادی در ادرار دیده میشوند نیز مورد آزمایش قرار میگیرند.
آزمایش کامل ادرار علاوه بر اینکه بهترین آنالیز جهت بررسی سیستم کلیه و مجاری ادرار می باشد ، در اکثر موارد نمودی کلی از متابولیسم بدن را نیز فراهم میکند.
ساعات کاری: |
این واحد آماده ارائه خدمت و پذیرش (بیمه –آزاد) مراجعین سرپایی و بیماران بستری در کلیه ساعات شبانهروز میباشد.